Dolar 32,5522
Euro 34,9049
Altın 2.427,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu

Asgari ücretin kaç para olduğunu bilmeyen bakan!

5 Kasım 2021 16:13
697
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin

Yetkili makamlarda oturanların dert çözmek yerine dert yanmasına alışığız biz. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de aynı makamdan çalmış:

“Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bunun için Türkiye çapında bir araştırma yaptırıyorum.”

Asgari ücretliyi korumak için bakanın çözümüne bakar mısınız?

“Türkiye çapında bir araştırma yaptırmak.”

Neyi araştıracaksın ey bakan? Her şeye her gün zam gelirken neyi araştıracaksın?

Memlekette 5 liradan aşağı sebze, 10 liradan aşağı meyve kalmamış, fırıncılar ekmek zammı için sıraya girmiş, neyi araştıracaksın?

Bu konuda söylemeniz gereken tek cümle şu olmalıydı:

-Asgari ücreti 6 bin lira yaptım.
 
Hesabı şaşırdı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin kaç para olduğundan da habersiz. Bunu da nerden mi çıkardım, kendi sözlerinden… Diyor ki:

“İşçi ve memurlarla yaptığımız toplu sözleşmelerde özellikle asgari ücret düzeyinde, 3 bin 577 lira ücret alan işçilerin ücretlerini yüzde 38 artırdık, pazarlıkta ortaya çıkan yüzde oranları da koyulduğunda 4 bin 500 lira civarına çektik.”

Sayın bakan, sizin 3 bin 577 lira olarak söylediğiniz brüt asgari ücret, onun üstünden vergisi algısı çıktığında işçinin eline geçen para 2 bin 885 lira.

Bizi kandırma ihtimaliniz olmadığına göre, sizi yanlış bilgilendirmişler demekle yetineceğim.

SENDİKACILAR DİKKAT

Çalışma Bakanı, asgari ücretten dert yandığı yetmezmiş gibi çare olarak da sendika istedi!

Yanlış okumadınız, aynen böyle. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2022 bütçesi görüşülürken Bakan Bilgin, dedi ki:

“En çok yakındığımız, benim de önemli bir problem olarak gördüğüm konulardan biri sendikalaşma oranının düşük olmasıdır. Kayıt dışılığı kaldırmak istiyorsak sendikal mücadelenin ve örgütlenmenin önünü açmamız lazım. Sendikalı işçi oranı 2013’te yüzde 9.2 imiş şimdi yüzde 14.13’e çıktı. Türkiye’de 17 milyon işçi olduğunu düşünürsek bu oran oldukça düşük.”

Sendikacılara neden dikkat dedim, biliyor musunuz, geleceğe yatırım yapıyor da ondan!

Farkındaysanız son dönemde hükümetlerde bakanların ömrü pek uzun sürmüyor.

Bir bakmışsınız sayın bakan da görevinden azledilmiş.

Bu şekilde işçinin hoşuna giden demeçler veren bakan da yarın işsiz kaldığında hangi sendikadan aday olsa başkan seçilir!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber