Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Becan: “Adalet terazisi bir gün herkesi tartacak”

4 Şubat 2022 14:20 | Son Güncellenme: 4 Şubat 2022 15:27
847

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Adalet Anıtı’nın yakılmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Adalet Heykeli’nin daha büyüğünü Adalet Meydanı’na dikeceklerini belirten Başkan Becan, “Adalet Heykeli’nin önünde görmüş olduğumuz terazi bir gün herkesi tartacak” dedi.

“BİR AN ÖNCE FAİLLERİN AÇIĞA ÇIKMASINI İSTİYORUZ”
Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Adalet Anıtı’nın yakılıp kundaklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Adaletin bir gün herkese gerekeceğini kaydeden Başkan Becan şunları ifade etti:
“ Dün gece saat 24 sularında Adalet Meydanı’ndaki Adalet Heykeli’miz saldırıya uğradı, kundaklandı. Şöyle trajik bir olay, aynı zamanda ben Samsun’daki Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyla ilgili bir kınama mesajı yayınladığım esnada, itfaiyeye gelen ihbarla arkadaşlarım beni bilgilendirdi. Hemen, 5 dakika sonra olay yerindeydik. Adalet Heykeli’miz yeni söndürülmüştü. Emniyet müdürlüğümüz ve emniyet mensuplarımızla dirsek temasındayız. Şu anda 2 gözaltı var, 3’üncü bir şüpheliden de bahsediliyor. Biz de Uzunköprü Belediyesi olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bir an önce faillerin açığa çıkmasını istiyoruz. Üzücü olan tarafı şu tarihi Uzunköprü’müzün girişinde Hürriyet Anıtı’mız var. 1908 yılında dikilen bu anıtın dört bir yanında hürriyet, adalet, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik yazıyor. Daha 1908 yılında bu adalet, özgürlük duygusunu içselleştirmiş olan Uzunköprülülere karşı bu menfur saldırıyı kınamamak elde değil. Bugün geldiğimiz noktada yıl 2022 ve Adalet Heykeli yakılıyor. Gerçekten kaygılanmamak mümkün değil. Bir an önce sorumluların yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.

“ADALET HEYKELİ’NİN DAHA BÜYÜĞÜNÜ ADALET MEYDANI’NA DİKECEĞİZ”
Nöbetteydik, birçok vatandaşımız da bize refakat etti. Biz aynı zamanda aşağıda Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeli’nde de nöbet tuttuk. Samsun’da yapılan saldırı ve aynı gün içerisinde akşam saatlerinde Adalet Anıtımıza yapılan saldırı bizi son derece kaygılandırdı. Ve nöbete devam edeceğiz. Bu sabah Genel Merkezimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımızla yaptığımız görüşme sonrasında en kısa zamanda Adalet Heykeli’nin daha büyüğünü Adalet Meydanı’na dikeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü, o Adalet Heykeli’nin şu anda önünde görmüş olduğunuz terazi bir gün herkesi tartacak.”

İşte o açıklama:



YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber