Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 16°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
16°C
Az Bulutlu

Büyük Mübadele Derneği Silivri’de toplandı

Büyük Mübadele Derneği Silivri’de toplandı
16 Kasım 2022 11:36 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2022 10:45
550

Büyük Mübadele Derneği Yönetim kurulu Kasım ayı toplantısı, salı günü saat 20.00’da Silivri temsilciliğinin ev sahipliğinde Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Fuaye salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda “100’üncü yılın eşiğinde mübadele” konusu masaya yatırıldı.

Büyük Mübadele Derneği Yönetim kurulu Kasım ayı toplantısı, Silivri Temsilciliğinin ev sahipliğinde Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Fuaye salonunda üyelerle birlikte 100.yılın eşiğinde mübadele konulu gündem maddeleri üzerine gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Temiz yaptı.
KATILIMCILARA MÜBADELE EVİ PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Sinevizyon gösterimi sonrası eski dernek yöneticileri ve dernek üyeleri söz alarak Mübadele’nin 100.yılında yapılacak anma çalışmaları kapsamında görüşlerini belirttiler. Ayrıca Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İstanbul Valiliği tarafından desteklenen Mübadele Evi Projesi ile ilgili bilgi verildi. Bodrum katı ile beraber 3 kat ve toplam 132 m2 oturum alanı şeklinde inşa edilen bina, mübadele döneminde yaşanan olayları, kişisel hikâyeleri, o döneme ait eşya ve hatıraları simgeleyen sergilere ev sahipliği yaparak gelecek nesillere taşıyacak olan Mübadele evinin 30 Ocak tarihine yetişmesi planlanıyor.
IŞIKLAR MÜDABELE TARİHİ HAKKINDA KONUŞTU
Toplantıya katılan ve tarihçi kimliği ile de bilinen önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da mübadele tarihi ile ilgili bir konuşma yaptı. Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber