Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık

Çetin de KENTAŞ’ın vebaline ortak

Çetin de KENTAŞ’ın vebaline ortak
2 Şubat 2023 10:07 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2023 08:29
1.646

Kapaklı Belediye Şirketi KENT A.Ş’nin kapatılması ile ilgili önerge kıl payı farkla reddedildi. Kapaklı Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin 17, MHP’nin 3 ve CHP’nin de 11 meclis üyesi bulunuyor.  Mevcut sonuç göz önünde bulundurulduğunda 5 çekimser veya katılmayan üyenin yanı sıra Cumhur İttifakı listesinden en az 2 fire olduğu gözlemlendi.  Başkan Çetin’in kararı ancak kendi oyuyla geçirebilmesi kararın meşruiyetinin de sorgulanmasına neden oldu. KENT A.Ş. ile alakalı yaşanan bu olumsuz gelişmeler olası Millet İttifakı iktidarında Kapaklı’nın yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçme senaryolarını da güçlendirdi.

KENT AŞ.’NİN KAPATILMASI İÇİN VERİLEN ÖNERGE REDDEDİLDİ
Kapaklı Belediye Meclisinin 2023 yılı Şubat ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclis toplantısında sahte kaşe iddiaları ile gündeme gelen KENT A.Ş.’nin kapatılması için Millet İttifakı meclis üyelerinin verdiği önerge, oylamada eşitlik olduğu için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in oyu ile reddedildi. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri öncesi CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, “Kent A.Ş.’nin tasfiye edilerek faaliyetlerinin sonlandırılması ve çalışanların Personel A.Ş.’ye geçmesini içeren önergelerinin gündeme alınmasını talep etti. KENT A.Ş.’nin kapatılmasından yana olmadığını belirten Başkan Çetin, “Şirketi kurarken mütevazı bir bütçe sermaye ile kurduk. Bazı başka planlar vardı pandemi girince hesaplar tutmadı. Geçen yıl 10 milyon TL sermaye artırımı yaptık. Birkaç tane tesisi yenilediler ve yeni yaptılar. Yanlış varsa yanlışı kim yaptıysa adalette cezasını çeksin” dedi. Millet İttifakı meclis üyeleri ise, KENT A.Ş.’nin zarar ettiğini ifade etti. Ardından bu gündem maddesinin gündeme alınması önergesinin gündeme alınıp alınmayacağının oylanmasına geçildi. Bu sırada başkan Çetin, görevlilere dönerek oy kullanacak meclis üyelerinin dışarıda olup olmadığına bakmasını istedi. Buna CHP’li meclis üyeleri ise tepki gösterdi.

“DEDİKODU İLE ADAM MI ALACAĞIM”
Yapılan oylamada 13 kabul 13 ret oyu kullanıldı. Belediye Başkanı’nın oyunun eşitlik halinde iki oy sayılması nedeniyle önerge 14 kabul 13 ret ile gündeme alınmadı. Başkan Çetin bunun üzerine benim oyum 1 fazla oluyor. 13+1 hadi geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. Buna tepki gösteren CHP meclis üyesi Muzaffer Yıldıran, Başkan Çetin’e “13’e 13 olmuşsa burada sorun var demektir. Sizin artı bir fazla oyunuzla kabul gördü. Bu karar bizim değil, yöneticilerin sırtında kalır. Bu sizin sırtınızda kalır” diyerek tepki gösterdi.

Çetin ise, “Yargıya intikal etmiş konuyu meclise taşımak doğru değil. Yargıya ulaşmış. Şirketi niye kapatıyoruz” cevabını verdi. Bunun üzerine Yıldıran, “Şirket yöneticilerini görevden alın o zaman” çıkışı yaptı. Bunun üzerine Çetin, “Her dedikodu ile adam mı alacağım” karşılığını verdi. Süren sözlü tartışmaların ardından meclis, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber