Dolar 32,4744
Euro 34,8431
Altın 2.451,36
BİST 9.867,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Geçti seçim ayları, başlıyor zam tufanı

29 Mayıs 2023 14:33 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2023 08:42
491

Partilerin mahalle kavgası zihniyetiyle yanlarına adam topladıkları, vatandaşın da futbol taraftarı zihniyetiyle vatandaşlık görevini (!) yaptığı seçimler nihayet bitti.
Birinci tur, olmadı ikinci tur derken, sonuçta geçti seçim ayları, başladı malum aylar. Neymiş o malum olan?
Herkes biliyor ama buradan sırasıyla yazalım da ne olduğu akıllarda daha kolay yer etsin. Malum olan şu: Hükümetin aylarca elinin tersiyle ittiği ve üvey evlat muamelesi yaptığı ekonomik gidişat.
Hükümet seçim öncesinde vatandaş küsmesin, oylarını başka partilere vermesin diye zamları erteletti, Dolar ve Euro artmasın diye uğraşırken Merkez Bankası’nın kasasını tamtakır etti.
Haliyle bunun bir sonu gelecekti ve geldi…

DOLAR 20 LİRAYI AŞTI

Seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz 1 dolar 20 liranın üstüne çıktı. 20 lirada durur mu sizce? Artık nerede duracağını Allah bilir!

MERKEZ BANKASI SIFIRI TÜKETTİ

Dolar ve Euro’nun nerede duracağını Allah bilir çünkü Merkez Bankası’nın kasası sıfırı tüketti. Bankanın ‘net rezerv’ dedikleri ‘kasa’sında banknot olarak, yani elle tutulur, parmakla sayılır para kalmadı, kasada 115 milyon dolar açık var.

POMPA HAZIR BEKLİYOR

Dövize göre fiyatı artan malların başında da akaryakıt geliyor. Şimdi Dolar 20 lirayı aştığına göre akaryakıt istasyonları da otomatik olarak zammı pompalayacak. Dün gece seçim zaferi için tur atanlar da pompadan nasibini alacak. Elektrik ve doğalgaz zamları da posta kutusuna bırakılan ilk faturalara yansıyacak.

EKMEK 10 LİRA!

Birinci adım Dolar ve Euro kuru artacak. İkinci adım benzin ve mazot zamlanacak. Üçüncü adım tabii ki ekmek zammı. Temel gıdamız olan ekmek zammı için fırıncılar seçim öncesinde zam yapacaktı ama vatandaş tepki gösterip Kılıçdaroğlu’na oy vermesin diye Cumhurbaşkanı Erdoğan fırıncıların zammını erteletmişti.
Şimdi senaryo şu: Fırıncılar, “Ekmek 10 lira olsun” diyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 lira fazla 8 lira yeter” diyecek. Vatandaş da, “Helal olsun bak bizi zamlara ezdirmedi” diye sevinecek.
E mübarek adam, sen bu ekmeği 5 liraya alıyordun ya. Ekmeğin 8 lira olması, yüzde 60 zam demek. Sen neye seviniyorsun?

MARKETTE ZAM MESAİSİ

Size son haberi de marketlerden vereyim. Marketlerin muhasebe servisleri zam mesaisi yapıyor. Zamlı fiyatları bugün yarın raflarda görürsünüz.
Sonuçta “Türkiye kazandı” ama vatandaş kaybetti.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber