Dolar 32,5854
Euro 34,7959
Altın 2.511,26
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 12°C
Yağmurlu
Tekirdağ
12°C
Yağmurlu

Gündoğdu’dan geçmiş olsun mesajı

Gündoğdu’dan geçmiş olsun mesajı
7 Şubat 2023 09:30
350

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kahramanmaraş ve 9 ili etkileyen depremler nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayınladı.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Gündoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi:                                                                     
“06.02.2023 tarihi gece yarısı 04.17 de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7,7 daha sonra 13.24 de ise Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi.Depremlerde binlerce binamızın yıkılması sonucu ne yazık ki yüzlerce vatandaşımız yaşamını kaybetti, binlerce vatandaşımızda yaralandı.Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ndeki birçok il ve ilçemiz de hissedildi.

Depremin yoğun olarak yaşandığı ve kayıplarımızın olduğu;
Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa illerimizde yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak, yaraların sarılması için seferber olduk. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla başta Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere, genel başkan yardımcılarımız, PM üyelerimiz ve milletvekillerimizle birlikte tüm gücümüzle ivedi bir şekilde hazırlanarak birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmak için çalışmalarımızı başlattık.

Çalışmalarımız kapsamında; depremin en çok hissedildiği illerimize; Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’ya milletvekili arkadaşlarımızla ivedi olarak ulaşarak çalışmaları yerinde inceleyerek, eksiklerin tamamlanmasına ve kurtarma çalışmalarına destek olmaya çabalıyoruz.

Büyükşehir ve il belediyelerimiz afet bölgelerindeki ihtiyaçların karşılanması için; 51 belediyemiz, 707 araç 3.337 personel gönderdi. Kurtarma araçları, itfaiye ve ambulanslar, gıda ve temizlik malzemeleri gönderildi. 15 içme suyu tırı, 21 gıda tırı, 42.500 battaniye, 15 bin koli hijyen malzemesi gönderildi. Temennimiz; acıların daha da büyümemesi, can kayıplarının artmamasıdır. Birlik ve dayanışma içerisinde yaraların en kısa sürede sarılmasıdır. Depremde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Bu büyük felaket ve acıyı yaşayan vatandaşlarımıza ve milletimize sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber