Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

İstatistik Ofisi (EUROSTAT) açıkladı:

9 Kasım 2021 09:02 | Son Güncellenme: 9 Kasım 2021 12:01
768
Doğalgaz
Doğalgaz

Avrupa’da 35 milyon kişi

YORGAN ALTINDA!

Avrupa’nın istatistik kurumu (EUROSTAT) açıkladı: 35 milyon Avrupalı, evini ısıtamadığı için geçen kışı yorgan altında geçirdi!

2020 kışına ait olan bu araştırmaya göre, 445 milyonluk Avrupa’da nüfusun yüzde 8’i yani 35 milyon hane geçen kış, doğalgaza parası yetmediği için, kaçak elektrik sobası kullanamadığı için ya da kömür sobası kuramadığı için, kışı battaniye altında geçirdi.

Daha kemikleri yeni ısınmıştı ki yaz bir çırpıda geçti-bitti, kış da erkenden bastırdı. Salgın nedeniyle geçim sıkıntısı daha da ağırlaştı, işsizlik arttı. Doğalgaza zam üstüne zam geldi. Bu kış kaç hane soğukta titreşecek bilinmez.

Geçen kış vatandaşı en fazla üşüyen ülkeler yani evini ısıtamayanların oranı, Bulgaristan’da yüzde 27.5, Litvanya’da yüzde 23.1, Güney Kıbrıs’ta yüzde 20.9, Portekiz’de yüzde 17.5, Yunanistan’da yüzde 16.7, İspanya’da yüzde 10.9, Almanya’da yüzde 9, Fransa’da yüzde 6.5 olmuş.

Kışın evde şortla gezen ülkeler de var: Avusturya’da evini ısıtamayanlar sadece yüzde 1.5, Finlandiya’da ise yüzde 1.8 gibi çok küçük bir orandaymış.

Doğalgaz ve elektrik fiyatları sürekli artıyor, karakış bastırınca daha da artacak. Kömür fiyatı durur mu, o da coştu. Bakalım bu kış nasıl geçecek?

Sıcakkanlı bir milletiz!

EUROSTAT’ın yayınladığı haritada Türkiye de var! Ama Türkiye’deki ısınma – ısıtma durumuna ilişkin bilgi yok. Bunu da açık açık haritanın üstüne yazmışlar. Avrupa’nın istatistik kurumu hiç boşuna zorlamasın. Türk insanı üşümez! Türk insanı sıcakkanlıdır. O nedenle evin küçük odasına doluşur, televizyonu açar, yatana kadar iki demlik çayla hem içini, hem de bardağı elden ele geçirerek parmaklarını ısıtır.

Hayri aganızı da düşünmeyin siz, yengeniz bir çift yün çorap ördü, sandıktan çıkarıp verdiği içliği de giydim, bana ayaz işlemez artık.

Bana işlemez de… Yine de içimizde, sobada çöp öğüten (!), elektrik saatinin önünden kablo çekip elektrik sobası yakan bazı soğukkanlılar olabilir!

Onların sayısını da istatistik kurumu hesaplasın artık bir zahmet.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber