Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Kavacık köyüne OSB yapılamaz

9 Ağustos 2021 16:37 | Son Güncellenme: 9 Ağustos 2021 16:40
662

Değerli Trakyalılar; 16 Haziran 2021 günü Uzunköprü’nün Kavacık köyündeydim.
KONU; ” Kavacık köy halkına rağmen kurulmak istenen KARMA Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili, Köylüler’in ve müdahil S.S. Kavacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin, Edirne İdare Mahkemesinde açtığı tarım dışı amaçla arazi kullanım iznine itiraz olarak açılan iptal davasının 16 Haziran Çarşamba günkü keşfine, davet üzerine katıldık ve Kavacık köyü halkımıza destek verdik.” Özellikle de Kavacık köyü muhtarı Aziz Kurt, “Köyümüze yapılmak istenen OSB ile ilgili bilirkişi heyetini karşıladık. Araziyi ayrıntılarıyla gezdirdik. Biz köyümüze kesinlikle OSB olmasını istemiyoruz.” dedi.

BİLİM İNSANLARI 3. KEZ KAVACIK KÖYÜNE, KARMA OSB YAPILAMAZ DEDİ !!!

Kavacık köylüleri ve müdahil S.S. Kavacık Köyü Tarımsal Kop. nin Edirne İdare Mahkemesine, Uzunköprü ilçesi, Kavacık Köyü sınırları içerisinde yer alan Karma Organize Sanayi Bölgesi (Karma OSB) amacıyla tarım dışı amaçla arazi kullanım iznine itiraz için açılan davada 16 Haziran 2021 günü bilirkişi ziyareti yapılmıştı. Heyette görev alan bilim insanları 29.07.2021 tarihli hazırladıkları raporda “Faaliyet alanının bulunduğu alanın etrafında yerleşim yeri, sulama göleti, tarım alanları, orman alanları, mera alanları ve bunlardan elde edilecek tarımsal ürünler ve burada yaşayan canlılar birbirine bağlıdır. Yaşam koşulları açısından birbirlerinden etkilendiklerinden, bu bölgeye Karma Organize Sanayi Bölgesi yapılması durumunda tarımsal üretimin zarar göreceği ve doğanın zarar görmesi durumunda da bunun telafisi mümkün olmayacağı için; dava konusu alanda yapılması planlanan ” Karma Organize Sanayi Bölgesi ” için uygun bir alan/bölge değildir. Tarımsal üretim için çok önemli olan bu bölgenin tarımsal üretim yapmak için kullanılması gerekmektedir. Tarımsal üretim dışında hiçbir şey için kullanımı uygun değildir.” kanaatlerini sonuç olarak belirtmişlerdir. Bu raporda köyümüzde kurulmak istenen Karma OSB ‘nin doğaya, çevreye, tarıma zarar vereceğini ve köyde yaşayan köylüye yaşam hakkı tanımadığını, açıkça ifade etmektedir. Açık olan 3 ayrı davada farklı bilim insanlarının 3 farklı raporu da Kavacık köylüsünün haklılığının ispatıdır. 3 yıldır sürdürdüğümüz haklı hukuk mücadelemizde, hukuka ve adalete olan inancımızla, Türk adaleti tarafından da haklı bulunmasını bekliyoruz.

BİLİRKİŞİ
Tolga ERDEM — 15610
Ziraat Yüksek MühendisiProf. Dr. — Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
BİLİRKİŞİ
Orhan YÜKSEL — 14805
Ziraat Yüksek Mühendisi Doç. Dr. — Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
BİLİRKİŞİ
Yener TÜREN
Harita Yüksek Mühendisi Ögr. Gör. Dr. — Trakya Üniversitesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber