Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Senin derdin SEÇİM, benim derdim GEÇİM!

26 Mayıs 2023 16:54 | Son Güncellenme: 29 Mayıs 2023 08:35
413

Türkiye’de 16 milyon işçi var. Bu 16 milyon işçinin 10 milyonu asgari ücret alıyor. Türkiye’de asgari ücret kuruşu kuruşuna 8.506 lira.


Şimdi de size bir rakam daha vereyim. Bu rakamı da Birleşik Kamu İş Konfederasyonu açıkladı. Açıklamaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 11 bin 810 lira. Yani bir aileye her ay 12 bin lira girmiyorsa o aile, o ay aç demektir.

Sendikanın açıkladığı bu hesapta sadece gıda maddeleri var. Ev kirası, elektrik, doğalgaz, su faturası, giyim-kuşam, otobüs bileti, dolmuş ücreti gibi harcamalar yok. 4 kişilik ailenin sadece karınlarını doyurmak için evlerine aldıkları yemek malzemeleri hesaplanmış. Hesapları tablo yapıp kendi internet sitelerinde yayınlamışlar. Ben de oradan alıp size gösteriyorum. İsteyen herkes, önüne market fişlerini koyarak sağlamasını yapabilir.

Seçime saatler kaldı. Asgari ücretin, bir aileyi doyurmaya bile yetmediğini bilen, bu sorunu çözmek için çare öneren bir aday varsa oyunuzu ona verin. Ya da aklınızı, kendi derdiniz olmayan konularla bozmaya devam edin ve kafanızı vatan-millet-Sakarya, şu-bu, gibi konularla bulandıranlara oyunuzu verin. Ama, çok rica ederim, sonra gelip de bana hayat pahalılığından lütfen dert yanmayın.

Kalbinizi kırarım.
Beni insancıl biri olarak bilenleri de hayal kırıklığına uğratırım.
Yapmayın… Etmeyin…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber