Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 16°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
16°C
Az Bulutlu

Babaeski Kumrular Deresi TBMM gündeminde

Babaeski Kumrular Deresi TBMM gündeminde
30 Temmuz 2021 15:18 | Son Güncellenme: 30 Temmuz 2021 15:22
1.099

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Babaeski Kumrular Deresi’ni TBMM gündemine taşıdı. Bölge halkının yaşam kaynağı olan Kumrular Deresi’ne dökülen atıkların deredeki canlı yaşamını tehdit ettiğini belirten Gündoğdu, “Derede kirlilikten dolayı sular siyah akmakta ve sık sık balık ölümleri yaşanmaktadır. Anılan bölgede vatandaşlarımızın ciddi sağlık sorunları yaşamaması için köklü tedbirlerin hızlı bir şekilde alınması artık zorunlu ve ertelenemez hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle Babaeski Kumrular Deresi hakkında soru önergesi verdi. Gündoğdu, “Kırklareli Babaeski ilçesine bağlı Kumrular Köyü’nde faaliyet gösteren Biyogaz ve Gübre Entegre Tesisinin işletilmesi sırasındaki ihmal ve kuralsızlıklar nedeniyle oluşan çevre sorunları bölgede yaşayan sakinlerimizin, hayvancılık yapan üreticilerimizin ve çiftçilerimizin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Bölge halkının yaşam kaynağı olan Kumrular Deresi’ne dökülen atıklar, derenin sularını kirleterek deredeki canlı yaşamını tehdit etmektedir. Derede kirlilikten dolayı sular siyah akmakta ve sık sık balık ölümleri yaşanmaktadır. Anılan bölgede vatandaşlarımızın ciddi   sağlık sorunları yaşamaması için köklü tedbirlerin hızlı bir şekilde alınması artık zorunlu ve ertelenemez hale gelmiştir” dedi. 
Bu doğrultuda;
1- Anılan bölgede faaliyet gösteren işletmeler düzenli olarak denetlenmekte midir? Son 5 yılda denetleme sırasında ihmal ve kusurları olan hangi işletmelere, hangi tarihte, ne ceza uygulanmıştır, uyguladığınız cezalar çözüm olmuş mudur?
2- Bakanlığınızın tüm uyarı ve cezalarına rağmen anılan bölgede ısrarla çevreyi kirletmeye devam eden işletmelere ilave yaptırımlar uygulayacak mısınız, yoksa siz ceza yazıp işletmeler de cezayı ödeyip bölgeyi kirletmeye, bölge halkının yaşamını tehdit etmeye devam mı edecekler?
3- Bakanlığınızın tüm uyarı ve cezalarına rağmen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaşamını tehdit eden ve bölgede çiftçimizin, üreticimizin köylümüzün huzurlu yaşamını ve üretimini, moral ve şevkini olumsuz etkileyen işletmelerin geri dönüşü mümkün olmayan zararlarını nasıl telafi edeceksiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber