Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Dr. Yüceer’den iş bırakan aile hekimlerine destek

18 Şubat 2022 09:37 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2022 09:44
992

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin özlük haklarında kayıplara neden olduğu ve iş güvencesini ortadan kaldırdığı gerekçesiyle 17-18 Şubat’ta Türkiye genelinde iki gün süreyle iş bırakan aile hekimlerine destek verdi. Dr. Yüceer, “Aile hekimleri için ‘ceza yönetmeliği’ anlamına gelen bu yönetmelik derhal aile hekimlerinin lehine düzenlenmelidir” dedi.

Yüceer: “hekimler halk için mücadele ediyor”


CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle 17-18 Şubat’ta iş bırakan aile hekimlerinin Ankara Ulus Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasına katılarak destek verdi. Dr. Yüceer, “Aile hekimleri için ‘ceza yönetmeliği’ anlamına gelen bu yönetmelik derhal aile hekimlerinin talepleri doğrultusunda düzenlenmelidir” dedi.


“SADECE KENDİ HAKLARI İÇİN DEĞİL HALK SAĞLIĞI İÇİN MEYDANLARDALAR”
Sağlık emekçilerinin sadece kendi hakları için değil halk sağlığı için meydanlarda olduğunu vurgulayan Dr. Yüceer, “Pandeminin ilk gününden bu yana büyük bir özveriyle canı pahasına her gün işine giden, özverili bir şekilde sağlık sistemi çökmesin, hastalar ölmesin diye mücadele eden sağlık emekçileri bugün Türkiye’nin her yerinde, Ankara’nın göbeği Ulus’ta hak mücadelesi vermek zorunda kalmaktadır. Sağlık emekçileri, en çok hastalanan, en çok ölen meslek grubu olmasına rağmen Covid-19’u meslek hastalığı saymayan, sağlığı değil ekonomik çıkarları önceleyen, sağlığı 5 dakikaya sığdırmaya çalışan, sağlıksız, güvencesiz, ağır çalışma şartlarında çalışmayı, angaryayı dayatan, sağlıktaki şiddete karşı etkin bir yasa yapmayan, mesleki değerleri yıpratan ve sağlık emekçilerine hak ettiği ücreti vermeyen, sağlık emekçilerine yoksulluk sınırı altında bir ücreti dayatan zihniyete karşı Türkiye’nin her yerinde sadece hakları için değil halk sağlığı için, koruyucu sağlık hizmeti için mücadele veriyor. Pandemi günlerinde ‘Hakları ödenemez’ denilerek balkondan alkışlanan sağlık emekçilerine bugün yapılan reva mıdır? Sağlık emekçileri bunu mu hakkediyor” ifadelerini kullandı.

“BU SİSTEM TIKANDI ARTIK”
Sağlık sisteminin hastasıyla, hastanesiyle, sağlık emekçileriyle bir bütün olduğunu ifade eden Dr. Yüceer, “Bu sistem tıkandı artık. Sağlık emekçilerimiz, ‘Tükendik, ölüyoruz, boğuluyoruz’ diyorlar. Ne kadar haklı olduklarını sağlık sistemimizin geldiği noktaya baktığımızda görüyoruz. Aile hekimliği hatırlarsanız 2005 yılında sağlık reformunun en gözde projesi olarak sunulmuştu. Ama içi doldurulmadı. Sorunlarla başlayan ve sorunların giderek arttığı aile hekimliği kurumu artık hizmet veremez, haklarını alamaz noktasına geldi. Ama biz biliyoruz ki koruyucu sağlık hizmetinin çok önemli olduğu biz hekimler tarafından her zaman ifade edilir. Korumak tedavi etmekten daha ucuz ve daha güvenlidir” dedi.

“AİLE HEKİMLERİNE TEŞEKKÜR YERİNE CEZA YÖNETMELİĞİ”
Aile hekimlerinin 30 başlıktan uzun bir görev listesi olduğunu söyleyen Dr. Yüceer, “Bu listeden fazlası var eksiği yoktu. Bunun üzerine pandemide de birçok yük eklendi. Ancak, aile hekimlerine teşekkür etmek yerine ceza yönetmeliği çıkardılar. Ceza yönetmeliğiyle beraber aile hekimlerinin iş yükleri artmasına rağmen ödenekleri azaldı. Fesih işleminin kolaylaştırılmasıyla iş güvencesi kalmadı. Bunun üzerine hekimlere ‘Bunları yaşayın ama sesinizi çıkarmayın, eleştirmeyin’ diyorlar. Bu mümkün değil. Toplum sağlığının korunması için, sürdürülebilir bir sağlık hizmeti için burada kalem kalem ifade edilen hak talepleri bir an önce, derhal, ertelenemez bir şekilde yerine getirilmelidir. Buradan hep beraber Bakanlığa, iktidara seslenelim ki duymayan sağır kulaklar duysun artık. Çünkü sağlık sistemimiz kırmızı alarm veriyor ve bu şekliyle sürdürülemez” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber