Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Gündoğdu: “Küresel ısınma ve plansız sanayileşme su kaynaklarını azaltıyor”                

Gündoğdu: “Küresel ısınma ve plansız sanayileşme su kaynaklarını azaltıyor”                
30 Mart 2022 16:19
908

Cumhuriyet Halk Partisi Çevre Komisyonu Üyesi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle Kırklareli’ndeki su kaynaklarının durumunu hakkında soru önergesi verdi. Küresel ısınma ve plansız sanayileşme sonucu su kaynaklarının azaldığını kaydeden Gündoğdu, “Yaşamın olmazsa olmazı hayat kaynağımız olan bugünün olduğu gibi geleceğin de en önemli yaşam kaynağıdır” dedi.

YAŞAMIN OLMAZSA OLMAZI HAYAT KAYNAĞIMIZ SU
CHP Çevre Komisyonu Üyesi ve Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Kırklareli’ndeki su kaynaklarını sordu. Gündoğdu şunları ifade etti:

“Kırklareli ilimizde küresel ısınmayla birlikte plansız sanayileşme sonucu su kaynaklarımız azalmakta, içme ve kullanma su kaynaklarımız ise süratle kirlenmektedir.

Yaşamın olmazsa olmazı hayat kaynağımız olan su bugünün olduğu gibi geleceğinde en önemli yaşam kaynağıdır.

Kırklareli halkı yıllar önce inşasına başlanan ve yaklaşık %50 si tamamlanan Armağan Barajı’ndan gelecek içme suyunu beklerken yeni bir proje ile karşı karşıya kalmıştır.

DSİ yetkililerinin çeşitli zamanlarda yaptığı açıklamalarda Armağan Barajı’nın su tutma kapasitesinin 50 milyon metreküp olduğunu bu oranın kentin su tüketimini rahatlıkla karşılayabileceği ifade edilmiştir.
GÜNDOĞDU’DAN BAKAN KİRİŞÇİ’YE SORULAR
 Bu doğrultuda;
1.)Armağan Barajı’nın yaklaşık %50 si tamamlanan içme suyu isale hattının inşasında vazgeçilip yeni proje ile Kırklareli’nin içme suyunun Çağlayık Barajı’ndan karşılanacağı doğru mudur, doğru ise proje ve karar değişikliği nedeniyle bir kamu zararı oluşmuş mudur, proje bölgesi (BERN) Yaban Hayatı ve Doğal Yaşama Ortamlarının Korunması Sözleşmesi’ne aykırı değil midir?                           
2.) Kırklareli’nin içme suyunun karşılanması amacıyla yapılan projede neden değişikliğe gerek duyulmuştur, değişikliğin somut gerekçeleri nelerdir?

3.) Kırklareli’nin son 20 yılda su kaynakları azalmış mıdır, azaldıysa neden azalmıştır, sorumluları kim veya kimlerdir, yaşam kaynağımız olan su kaynaklarımızın azalmasını engelleyecek tedbirler neden alınmamıştır? “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber