Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık

Gündoğdu: “Trakya çiftçisini borç sarmalından nasıl kurtaracaksınız?”

Gündoğdu: “Trakya çiftçisini borç sarmalından nasıl kurtaracaksınız?”
29 Haziran 2022 17:00
456

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, çiftçilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Gündoğdu, “Gerçekleşen enflasyon oranları ve girdi maliyetlerindeki yüzde 300-500 oranlarındaki fahiş artışlar özellikle Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde üretim yapan ayçiçeği üreticisini üretemez, toprağını ekemez hale gelmiştir. Trakya çiftçisini borç sarmalından nasıl kurtaracaksınız?” diye sordu.

GÜNDOĞDU: “TRAKYA ÇİFTÇİSİ TOPRAĞINI EKEMEZ HALE GELMİŞTİR”
Gündoğdu’nun soru önergesi şöyle:
TÜİK verilerine göre 2022 Mayıs ayında tarım ürünleri üretici enflasyonu aylık %16,2, yıllık ise % 154,97 yükselmiştir. Gerçekleşen enflasyon oranları ve girdi maliyetlerindeki yüzde 300-500 oranlarındaki fahiş artışlar özellikle Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde üretim yapan ayçiçeği üreticisini üretemez, toprağını ekemez hale getirmiştir.

Bu doğrultuda;
1- 2010-2022 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Kırklareli ilimizde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin kullandıkları toplam kredi miktarı ne kadardır?
2- 2010-2022 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Kırklareli ilimizde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçlarından dolayı icra takibine alınan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin toplam borç miktarları ne kadardır?
3- Borçlu olan üreticilerimizin tekrar üretmelerini sağlayıcı hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz, üreticilerimizin borç faizlerinin tamamının silinmesi, yeniden yapılandırılması konusunda ne yapacaksınız?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber