Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Tarım arazisine yapılan kaçak yapıya suç duyurusu

Tarım arazisine yapılan kaçak yapıya suç duyurusu
27 Şubat 2023 09:04
432

Kırklareli Barosu, Kolin İnşaat tarafından izin alınmadan Lüleburgaz’ın yanı başında yapımına başladığı asfalt şantiyesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.  Sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Kırklareli Barosu ile gerekli girişimlere başladık. İzinsiz ve usulsüz uygulamalarla ilgili suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Türkiye’nin verimli tarım arazileri arasında yer alan ancak son 50 yıldır Ergene Havzası’nın kirletilmesiyle can çekişen Trakya’da Kolin İnşaat şirketinin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı çerçevesinde afet iskan sahası yakınında bulunan ve Tarımsal Niteliği Birinci Öncelikli Korunacak Alan olarak belirlenen tarla vasıflı araziye asfalt şantiyesi kurmayı planladığının ve izin almadan çalışmalarına başladığı olayla ilgili Kırklareli Barosu da harekete geçti. Baro, izinsiz ve usulsüz uygulamalarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

RUHSAT BAŞVURUSU YAPILMAMIŞ
Konuyla ilgili olarak sürecin takipçisi olacaklarını kaydeden Başkan Gerenli, “Bölgemizden geçen Avrupa Otoyolu Bakım, Onarım ve Yenileme ihalesini alan söz konusu firma hiçbir ruhsat başvurusu yapmadan faaliyet yürütüyor. Gizlice yürütüldüğü anlaşılan ve ilgili kurumların da göz yumduğunu düşündüğümüz bu tesis Kolin İnşaat’a ait” dedi.

“HİÇBİR YASAL İŞLEM YAPMAMIŞLAR”
Başkan Gerenli, söz konusu alan için 20 Ocak’ta bir vatandaş tarafından CİMER aracılığıyla şikayette bulunulduğunu, Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından Kırklareli İl Özel İdaresi’ne şifaen başvuru yapıldığının öğrenildiğini belirterek, “Aradan geçen 35 gün içerisinde hiçbir yasal işlem yapılmamış. Daha da kötüsü başvuruyu sorduğumuzda ‘Bilgimiz yok’ cevabı alıyoruz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Başkan Gerenli yaşanan yasa dışı duruma karşı mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizerek, “İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve Kırklareli Barosu ile birlikte gerekli girişimlere başladık ve izinsiz, usulsüz uygulamalar ile ilgili suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

BELEDİYE DURDURMA TALEBİNDE BULUNMUŞTU
Lüleburgaz Belediyesi yaşanan çevre felaketiyle hızlı bir şekilde harekete geçerek Kırklareli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne durdurma talebinde bulunmuştu. Müdürlüğe gönderilen dilekçede asfalt tesisinin yapılması istenen ve inşaatına başlanan alanın Mahalli Çevre Kurulu kararı alınıp alınmadığı, özellikle Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün görüşünün olup olmadığı, ÇED raporunun olup olmadığı ve Kırklareli İl Özel İdaresi’nden alınan inşaat ruhsatının olup olmadığı sorulmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber