Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
BİST 9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu

Trakya’da deprem riski nedir?

Trakya’da deprem riski nedir?
23 Şubat 2022 13:49 | Son Güncellenme: 10 Şubat 2023 15:45
17.768

“Ülkemizin en büyük gerçeklerinden biri olan deprem riskine karşı Trakya ne kadar hazır?” Bu soru Trakya gündemindeki güncelliğini her daim koruyor. Depremin değil sağlam olmayan yapıların öldürdüğünü her fırsatta dile getiren uzmanlar bu kapsamda yerel yönetimlerin yürüttüğü çalışmaların önemine işaret ediyor.

Marmara Denizi’nin kıyısındaki birinci derece deprem bölgesinde bulunan yerleşim bölgelerinin depremde büyük risk altında olduğu herkes tarafından biliniyor. Kırklareli il sınırları içinde bulunan her yer minimum risk alanında yer alırken Edirne ve Tekirdağ’da kuzeye doğru risk azalıyor. Buna göre Tekirdağ’da Keşan, Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi büyük risk altında bulunurken Saray Tekirdağ’ın risk oranı en az ilçesi olarak göze çarpıyor. Edirne’de Enez ve Keşan en riskli iki ilçe olarak göze çarparken, kuzeyde kalan Edirne merkez, Uzunköprü, Havsa, Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç dördüncü derece deprem bölgesiyle çok daha az risk taşıyor.

Peki ya Trakya’nın diğer yerleşim bölgelerindeki durum nedir?

İşte illere göre risk haritaları:

Tekirdağ Deprem Haritası
Tekirdağ Deprem Haritası
Edirne Deprem Haritası
Edirne Deprem Haritası
Kırklareli Deprem Haritası
Kırklareli Deprem Haritası
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Trakya Haber